Satwa Guna 2011

Posted by on Jun 21, 2012 in First page, Satwa Guna | 0 comments

Satwa Guna 2011 a fost o etapă foarte spontană a proiectului. Planul inițial era să pornim din Beijing spre Tibet, apoi să intrăm în Pakistan prin trecătoarea Khunjerab, unde urma să petrecem o lună în satul Shimshal, un sat aflat la 5237 m. În Shimshal trebuia să terminăm de filmat documentarul Shimshali People început în 2010, apoi să luăm avionul înapoi în București din Delhi- India.

Din cauza situației politice foarte tensionate care a urmat morții lui Bin Laden, vizele pentru Pakistan au fost reduse de către guvernul pakistanez. Faptul că noi aplicaserăm pentru vize de jurnaliști nu a făcut decât să întârzie formalitățile primirii acestora. A trebuit să plecăm în China fără să ridicăm vizele pakistaneze iar planul călătoriei s-a refăcut.

Vizitarea Tibetului nu a mai avut loc din cauza prețurilor foarte mari pe care guvernul chinez le-a  impus pentru limitarea accesului în zonă. Am traversat China până la “granița” cu Tibetul, orașul Shangri-la. Apoi am luat avionul până în Kathmandu, Nepal. Din Nepal am intrat în India, unde am făcut o primă oprire în Varanasi. Din Varanasi am mers în Delhi pentru a lua avionul spre regiunea din nordul Indiei, Ladakh.

Deși a fost o călătorie neplanificată în timpul căreia am întâmpinat multe situații neprevăzute, ne-am întors acasă cu material pentru încă un documentar, fotografii inedite și am legat prietenii cu oameni minunați.

Poveștile călătoriei pot fi văzute aici: http://photodesign.ro/satwaguna2011/

 

Leave a Comment