Ziua 10: zei marini, apus

Posted by on Jul 26, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Cele mai uimitoare lucruri la răsărit și la apus sunt prima și ultima rază de Soare. Spun rază la singular, pentru că sunt sigură ca e aceeași. Una e continuarea celeilalte. Pare a depune un efort extraordinar Soarele pentru forța cu care strălucește ultima dată, aruncând parcă ultima fărâmă de energie pe cer, dispărând apoi brusc, pentru a-și continua activitatea a doua zi, revenind cu aceeași putere. Noaptea, cu luna și stelele ei sunt doar menținerea constantă al acestui efort.

Astăzi am urmărit Soarele și am descoperit niște pietre uriașe la marginea mării. Păreau mai bătrâne ca  marea, și mai înțelepte ca oamenii. Parcă erau uriași coborâți din legende să vegheze mersul lumii. Unele aveau forme de balene, alții de monștri marini. Dar toate aveau ceva misterios dincolo de formă. Parcă șopteau povestea creării lumii, când ele erau de față și au aflat secretul vieții.

Era un sentiment de liniște și măreție să stau lângă aceste pietre, să le ascult istorisirile, să le descopăr misterele. Parcă toți oamenii intraseră în pământ și am rămas doar noi cu pietrele. Liniștea de pe insulă a devenit ceva normal, parte din peisaj. Doar câteva șopârle și șerpi se mai alergau printre bolovanii găuriți de timp. 

La ora asta localnicii termină ziua de muncă, iau o pauză, fac o baie în mare, se joacă în apă ca niște copii și ies din mare ca Adam, după creație. Apartenența lor la aceste locuri este aproape tangibilă și pare a se potrivi perfect cu peisajul pietrelor uitate de timp. 

Nu este foarte multă activitate în colțul acesta de insulă, și totuși plictiseala parcă nu a auzit încă de acest loc. E o stare de întinerire a privirii, de resetare a tuturor gândurilor, bune, rele. Nu pot decât să zâmbesc. Totul îmi zâmbește înapoi.

You can support Satwa Guna project by donating, or simply putting a banner on your website/blog.

The team is grateful for any kind of support. Thank you.

Supporting project Unknown VIETNAM
stelian@photodesign.ro: