Ziua 16: pierdere de vreme

Posted by on Aug 5, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Bine am făcut că nu am  plecat cu nici un tur. Azi dimineață m-am trezit pe la 6 și am vomitat sendvișul cumpărat de pe stradă, pe care l-am mâncat cu o zi înainte. Nu ar fi fost foarte plăcut să fi vomitat prin marketul plutitor. 

Cu o seară înainte am văzut un Metro lângă stația de autobuz și ne-am gândit să mergem să căutăm ciocolată și alte produse esențiale. Mai mult ne-am târât 5 km pe străzile aglomerate, prin soarele necruțător până la Metro, pentru ca acolo să nu găsim nimic din ce căutam. Singura ciocolată pe care o aveau era Snickers, la un preț exorbitant. În timp ce mergeam spre Metro și mă uitam la ce mai vând oamenii la colț   de stradă, am rămas îngrozită langă  o masă pe care erau înșiruiți 3 câini jupuiți, cu un rânjet oribil pe față. Alături mai era un cap de câine tăiat cu toporul. Mi s-a făcut greață instant, dar nu îmi puteam muta ochii de la câinii gata să devină delicatese. Nu credeam că și vietnamezii mănâncă câini. Credeam că numai chinezii. Erau oribili câinii ăia acolo, în stradă, cu rânjetul acela împietrit, gata să fie gătiți. 

Can Tho e un oraș ca oricare altul. Este doar străbătut de un canal din delta Mekongului. Un canal murdar de altfel, plin de bărci cu turisți care merg la marketul plutitor. Mai spre ieșirea din oraș casele localnicilor sunt înguste, dar cu etaj, cu geamuri mari, cât jumate de perete, cu o ieșire spre stradă și una spre canal, majoritatea construite în stil colonialist. Orașul e plin de turiști, deși nu este sezon.  Am ales să nu mergem la marketul plutitor, să ocolim locurile foarte turistice, false, care nu arată adevăratul Vietnam. 

În Can Tho e o atmosferă mai degrabă deprimantă. Nu am văzut nimic interesant, care să îmi capteze atenția, ceva care merită fotografiat. De fapt, eu nu am făcut nici o fotografie în Can Tho. De fapt nu am făcut până acum nici una serioasă, deși suntem de aproape 3 săptămâni aici. Deocamdată Vietnamul nu mi se revelează în toată splendoarea lui. Mâine plecăm în Ben Tre. 

You can support Satwa Guna project by donating, or simply putting a banner on your website/blog.

The team is grateful for any kind of support. Thank you.

Supporting project Unknown VIETNAM
stelian@photodesign.ro: