Ziua 21: întâlnire, chinezi, lebede

Posted by on Aug 11, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Azi am început ziua cu o plimbare de recunoaștere. Am fost fericită să îmi iau haine puțin mai groase, să pot respira. Dar răcoarea are și ea prețul ei. Ploua mărunt, agasant și trebuia să stăm mereu cu pelerinele pregătite. Dalat e un oraș destul de mic, turistic, nu foarte interesant. Are un lac măricel în centrul orașului, pe care se plimbă hidrobiciclete în formă de lebădă. Ne îndreptam spre lebede, când ne-am întânit cu francezii de la Ben Tre. Tare mică e lumea și plină de coincidențe. Doar că eu nu cred în coincidențe. Cred că fiecare întâmplare are sensul ei, pe care îl cunoaștem sau nu, dar care schimbă ceva. Deocamdată nu am aflat ce. 

Ne-am plimbat cu lebăda o oră pe lac. Vântul ne ducea în direcția opusă celei în care pedalam, eu râdeam fără să mă pot opri, pe mal niște bătrânei ne făceau semne să venim să bem țuică cu ei. Dar lebăda noastră  se încăpățâna să meargă în direcția opusă celei în care voiam noi, așa că ne-am lăsat duși la mal fără să bem țuică.

Pe străzile din Dalat găsești mulți easy rider-i, care îți oferă serviciile pentru tururi cu motocicletă până la punctele de atracție din jur, pentru un preț considerabil. Am aflat care sunt atracțiile Dalatului: cascade, lacuri, un sat unde se cultivă cafea, alte cascade, alte lacuri…nu cine știe ce.

Am observat o schimbare în atitudinea vietnamezilor cu cât înaintăm spre Nord. Vorbesc din ce în ce mai tare, sunt din ce în ce mai neglijenți, din ce în ce mai chinezi. Asta pentru că sunt foarte mulți vietnamezi de origine chineză care și-au păstrat tradițiile, modul de viață, identitatea chinezească. Și probabil pentru că ne apropiem de China. 

Am rămas puțin dezamăgită de faptul că în toate ghidurile de călătorie se spune că Dalat e unul din cele mai interesante locuri ale Vietnamului. Nu îl găseam deloc fermecător cu toți turiștii aceia, plin de hoteluri și restaurante. Poate în zilele următoare descopăr ce nu am reușit să văd azi…

 

You can support Satwa Guna project by donating, or simply putting a banner on your website/blog.

The team is grateful for any kind of support. Thank you.

Supporting project Unknown VIETNAM
stelian@photodesign.ro: