Ziua 36: tren,hotel și toate cele

Posted by on Sep 6, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Trenurile din Vietnam arată mult, mult mai bine în pozele de pe net.  La 4 jumate dimineața eram în gară și așteptam să fim anunțați câte minute are întârziere trenul…30. Cu 5 minute înainte să sosească s-au deschis ușile spre peroane. Oamenii nu au acces la peroane tot timpul. Nu știu dacă e pentru protecția lor sau pentru a se evita călătorii fără bilet. Biletele sunt controlate la usă, înainte de a intra pe peron.

Într-un final am urcat în vagoane, am intrebat în stânga, în drepta…și ne-am găsit locurile într-un vagon plin de gunoaie pe jos,  cu scaunele murdare. Am mai verificat o dată…poate nu am nimerit vagonul bun, dar singura greșeală era poza de pe net care arăta un alt tren, unul mult mai curat și mai modern. Drumul a fost oricum mai confortabil decât ultimul. Cel puțin nu au mai fost geamuri deschise cu vântul bătând din toate părțile. Pe Stelian a început să îl doară măseaua…și ultimul lucru de care avem nevoie e o intervenție chirurgicală în Vietnam.

Am găsit un cartier mic și liniștit lângă gară, unde ne-am cazat și am mâncat la o localnică un fel de încercare de omletă și niște banane. Nu sunt fandosită în ceea ce privește mâncarea, dar nu pot mânca nici ce mănâncă vietnamezii dimineața, adică fructe de mare, orez, carne de porc, supe. Speram să găsim undeva mâncare adevărată, altfel aveam ori să mor de foame, ori să mănânc porc dimineața.

Am dormit câteva ore și când m-am trezit nu știam unde sunt. Am schimbat prea multe locuri în ultima vreme. Am plecat să explorăm orașul. Se pare că doar cartierul de lângă gară e liniștit, înconjurat de copaci…chiar seamănă foarte mult cu cartierele mici din România. Restul orașului e plin de motociclete și camioane care fac un  fum îngrozitor, străzi mari și prăfuite…ce să mai…un oraș industrial.

Primim din partea hotelului câte o limonadă, oferte de tururi, informații. Deocamdată nu mă prea inspiră orașul ăsta. Vom încerca să ajungem la sate, care par foarte interesante ]n poze. Mâine ne luăm inima în dinți și închiriem o motocicletă. Acum e vremea să dormim.