Ziua 63: Răcită, în Paradis

Posted by on Oct 18, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Azi m-am trezit cu capul greu, gâtul umflat și nasul înfundat. Dimineața au plecat la Hanoi tinerii veseli din ziua trecută. Am aflat că fetele erau fiicele proprietarei, iar băieții prietenii lor. Când au plecat nici măcar nu și-au luat la revedere de la mama lor.

Aici oamenii sunt foarte apatici. Parcă nu se potrivesc deloc cu peisajul. Au mereu o figură plictisită și nu fac mai nimic toată ziua. Mă stingheresc privirile lor, de parcă îi deranjez cu prezența mea. Mă simt din nou un dolar mergător.

Ziua de azi am petrecut-o cu un munte de șervețele lângă mine, citind pe Eliade. Stelian a stat cu laptopul în brațe mare parte din zi, iar seara s-a dus pe jos, în jurul satului. A găsit niște cărămizi pe care erau desenate tălpi care sugerau să le urmărești. Dar la un pod se terminau brusc.

Aud de sus, din casă, o muzică tradițională. Seara se țin spectacole private de dans și muzică tradițională pentru turiștii cu bani. Sunetul se amestecă cu zgomotele naturii. Un întreg stol de păsări se agită. Fiecare casă are ca animal de casă cel puțin o pasăre care se zbate într-o colivie de bambus. Unele case au până la 10 păsări.

A fost atât de liniște fără tinerii veseli. Am avut toată casa numai pentru noi. Priveliștea era uimitoare de sus, de unde lipsea peretele. Mi-ar plăcea să am un studio de dans care să arate așa. Dar fără păsările care se plictisesc în colivii.

Mi-am propus ca mâine să merg neapărat la farmacie să iau ceva pentru răceala mea. Medicamentele pe care le-am avut cu noi i le-am lăsat mamei Chi pentru copilul ei bolnav.