Ziua 9: vis, comuniune, dans

Posted by on Jul 25, 2012 in Blog, Contest, First page, Unknown VIETNAM | 0 comments

Se pare că vremea pe timpul musonului e mult mai schimbătoare decât credeam. Eram azi pe plajă, în plin soare, cu un pepene lângă noi, cu aparatele foto împrăștiate peste tot, când am privit cum marea își schimbă brusc culoarea, valurile se măresc, iar în zare era ceva negru ce unea apa cu cerul, ca un roi de muște din filmele de groază cu tot felul de invazii. Vedeam “roiul” apropiindu-se, și am văzut ploaia cum se apropia cu repeziciune spre plajă. Ne-am luat lucrurile în grabă și am luat-o la fugă sub primul acoperiș. Eram oricum udă din cap până în picioare, bătea vântul, așa că am preferat să ma adăpostesc…în apă, după ce am lăsat aparatele foto la adăpost.

Un vis care aștepta de mult să fie împlinit…să înot când plouă. În România când plouă apa este foarte rece și toate algele și gunoaiele vin la mal. Aici este pe dos. Așa că am intrat în apa caldă și m-am lăsat gâdilată de picăturile ascuțite și reci. Era o senzație uimitoare  de contrast între mare și ploaie. Și totuși dansau împreună. Parcă eram înconjurată de mii de pești înfometați, gata să devoreze orice. Ploaia și marea erau într-o armonie perfectă, parcă își reuneau originile comune într-o luptă pentru pace. Picăturile mă pișcau și mă afundau mai mult în mare. Aproape de suprafață însă, acolo unde cedează și se unesc cu marea, păreau a mângăia, nicidecum a pișca.

Are și apa toanele ei. Dar să fii înconjurat de ea din toate părțile, fără scăpare, poate fi sublim. Am simțit cum merg odată cu valurile și cu ploaia, eu fiind tot un fel de apă care tânjește după origini. Am dansat în apă și apa a dansat în ritmul meu. E o senzație de făt care vrea a se naște, dar ar mai sta totuși în burtă, unde toate lucrurile se ondulează după el. Mă simțeam de parcă executam un ritual șamanic și aveam să dezlănțui toată natura sub ochii mei. Natură care în ultima vreme îmi satisface toate capriciile, cu care m-am regăsit ca și cu o prietenă cu care nu m-am văzut de mult, dar căreia i-am dus dorul. Mi-am reluat locul în natură.

You can support Satwa Guna project by donating, or simply putting a banner on your website/blog.

The team is grateful for any kind of support. Thank you.

Supporting project Unknown VIETNAM
stelian@photodesign.ro: